Autorska RUNDA Petre Zlonoge

03.06.2021

Autorska večer Filmske RUNDE održat će se u petak, 11. lipnja. u Kulturnom centru Osijek (krovna terasa), s početkom u 21:00 sat. Ovoga ćemo puta ugostiti nagrađivanu redateljicu i maštovitu animatoricu Petru Zlonogu.

 

Petra Zlonoga diplomirala je grafički dizajn na Studiju dizajna i animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Od 2009. radi samostalno kao grafička dizajnerica, ilustratorica i animatorica. Kontinuirano osmišljava bezbroj mogućih zapleta i filmskih izazova, kako kroz svoje autentične filmove, tako i kroz razne filmske edukacije, ilustracije i dizajn. S Petrom ćemo razgovarati o načinu na koji odabire teme za svoje filmove, što joj u tom procesu filmske realizacije izuzetno leži i odgovara, ali i kako se nosi sa raznim kreativnim preprekama u procesu istraživanja i rada. Pokušat ćemo saznati i koja je to spojnica između inspiracije i pogreške, kako nahraniti glad za novim motivima te kakve veze s tim imaju lisice i princ apsurda, Daniil Harms. 

Filmovi koje prikazujemo:

Lisica (1'50"), Gregor (2'31"), Daniil Ivanoviču, oženi me (3'47"), Daniil Ivanoviču, slobodan si (6'08"), Dota (4'32"), Glad (6'09''), Jedan od mnogih (6'), Animafest (00'40'') + video iznenađenja.

Autorska RUNDA dio je godišnjeg programa Filmske RUNDE, u kojoj se publici predstavljaju mladi filmski autori svojim radovima i razgovorom nakon projekcija. Autorska RUNDA organizirana je u suradnji s Kulturnim centrom Osijek te uz podršku DHFR-a, HAVC-a, Zaklade ”Kultura nova”, grada Osijeka i Osječko –baranjske županije.

Ulaz je besplatan za sve posjetitelje uz ograničen broj sjedećih mjesta i uz pridržavanje epidemioloških mjera.