Autorska RUNDA Sunčice Ane Veldić

16.12.2019

Autorska večer Filmske RUNDE održat će se u subotu, 21. prosnica 2019., u caffe baru Peppermint, s početkom u 20:00 sati. Ovoga puta ugostit ćemo nagrađivanu filmsku autoricu Sunčicu Anu Vledić.

Sunčica Ana Veldić jedna je od najistaknutijih mlađih filmskih autora u Hrvatskoj koja svojim kratkim, uglavnom dokumentarnim filmovima, na originalan, a često i ekscentričan način, zabilježava ljude i motive kojima je privatno okružena, pritom provocirajući i vlastiti filmski pristup rada na istima. Također, u fokusu su joj teme koje preokupiraju njezinu profesionalnu svakodnevicu. Naime, Sunčica je prije magistarskog studija režije dokumentarnog filma na Akademiji dramske umjetnosti završila i studij veterine. Nagrađivana autorica i članica Kinokluba Zagreb predstaviti će svoje kratke, amaterske i profesionalne filmove te pričati o vlastitom kreativnom procesu.

Filmovi koje prikazujemo:

Tenant 2'59'', Beauty shots 3'53'', Hrvatska djevica 12'43'', Festivalski turizam 15'', Demon iz boce 15'56'', White Trash 11'36''.

Autorska RUNDA dio je godišnjeg programa Filmske RUNDE, u kojoj se publici predstavljaju mladi filmski autori svojim radovima i razgovorom nakon projekcija. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.