Radionica autorskog filma & montaže Kö - MôNT - Låž !

17.05.2019

Prijave: do 26. svibnja 2019.

Radionica je namijenjena studentima i maturantima koje zanima kako uporabom filmskog jezika interpretirati stvarnost koja nas okružuje. U središtu zanimanja je filmska montaža, a cilj je radionice filmom izazvati osobni način viđenja svijeta oko sebe. Nakon toga uslijedit će zajednički rad kojim se želi prekrojiti, nadopuniti, napisati, snimiti i izmontirati kratki film koji će se premijerno prikazati na Filmskoj RUNDI. Voditelji su radionice redatelj Tomislav Šoban i montažerka Iva Gavrilović. 

Tomislav Šoban

Diplomirao grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Nakon mnogo crtanja, dizajniranja i traženja odlučio je postati ponovno student, no ovaj put kao student filmske režije na Akademiji dramske umjetnosti. Trenutno je na zadnjoj godini i izrađuje svoj diplomski film. Slobodno vrijeme provodi u izradi maketa i u uzgajanju i crtanju biljki.

Iva Gavrilović

Diplomirana montažerka iz Virovitice koja je završila u zagrljaju KKZ-a. Energiju troši na ideje, montiranje i bicikliranje, a manje na pričanje i pisanje. Zna napisati koju rečenicu, ali ju mora nadopuniti kakvim crvenim, plavim ili mrak-kadrom.

Radionica traje od 28. svibnja do 1. lipnja. Održava se dva puta po dva sata tijekom navedenih dana u prostorijama Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (zgrada Rektorata u Tvrđi). Projekcija radova bit će 1. lipnja na Filmskoj RUNDI.

Maksimalan broj polaznika je 10.

Prijave

 - odabrati članak iz novina i uz njega staviti do 5 fotografija za koje misle da vizualno mogu predstavljati/ komplementirati ono što piše u članku.

- kratka biografija 

Svi zainteresirani polaznici svoje prijave šalju do 26. svibnja na filmskarunda@gmail.com