Danas okrećemo treću Filmsku RUNDU!

25.05.2018

Revija hrvatskih kratkih filmova kreće danas u osječkom Kazamatu! Od petka 25. svibnja do nedjelje 27. svibnja 2018. publika će imati priliku vidjeti premijerne naslove hrvatskih autora na velikom platnu. Program počinje izložbom radova sadašnjih i bivših studenata Odsjeka za likovnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu pod nazivom "Na rubu fotografije".

U 18 sati, prema izboru Vedrana Šuvara iz Kinokluba Zagreb, gledamo filmove kojima se želi pokazati raznovrsnost korištenja svjetla. Nakon službenog otvorenja u 20 sati, gledamo Studentsku rundu i filmove 'Precijenjena dramaturgija' Sunčice Ane Veldić, 'Stranac u mojoj sobi' Petre Balekić, 'Institucija' Kristine Marić te 'Marica' Judite Gamulin, nakon čega slijedi Q&A s autoricama Petrom Bakelić i Kristinom Marić.

Dvije domaće premijere osječkih autora predstavljamo u sklopu Premijerne RUNDE koja kreće u 21:30 h, nakon čega će autori biti na raspolaganju za sva pitanja iz publike. Riječ je o eksperimentalnom filmu Edgara Njarija pod nazivom „INSTAR“ te o eksperimentalnom filmu „TRAGOVI“ Tonija Baloga.

Iznenađenje iz laboratorija dobrih ideja Filmske RUNDE ne nedostaje tako da ćemo premijerno prikazati i spot za pjesmu HŽ poznatog osječkog repera Kandžije. Spot je nastao na Radionici spota u kojoj su polaznici uz mentorstvo direktora fotografije Filipa Tota i montažerke Maide Srabović kreirali pravo malo remek djelo, a osječka publika će imati priliku premijerno vidjeti uradak večeras na velikom platnu!

Nakon runde filmova, dolazi nam na red glazbena runda, tako da ćemo zarundati uz DJ PIPS-a! Ako ste se dvoumili kako ćete provesti petak navečer, nadamo se da smo vam dali dobro usmjerenje. Vidimo se na RUNDI!