Klinci okreću Dječju RUNDU!

21.05.2018

Filmska RUNDA, revija hrvatskih kratkometražnih filmova, čije će se treće izdanje održati od 25. do 27. svibnja u Osijeku, poziva djecu i sve zaljubljenike u film na Dječju RUNDU i to 27. svibnja 2018. u 11h u osječkom Kazamatu.

U suradnji s Bacačima Sjenki predstavljamo vam zaigrane filmove najrazličitijih formi i tema koje su osmislili i snimili polaznici dječjih filmskih radionica FROOOM! u Zagrebu, Koprivnici, Sinju, Prelogu, Rijeci, a nadamo se jednoga dana i u Osijeku.

Frooom! je inovativni obrazovni program koji se u organizaciji Bacača sjenki, pod sloganom “Što ne vidiš gledajući film” diljem Hrvatske kontinuirano održava od 2012. godine. Kao odgojno-obrazovni program medijskog i filmskog opismenjavanja namijenjen je djeci osnovnoškolskog uzrasta. Frooom se oslanja na edukacijske i umjetničke metode po kojima je djelovanje Bacača Sjenki prepoznatljivo široj javnosti u Republici Hrvatskoj i međunarodno, a kreće se u rasponu od društvene prakse u lokalnoj zajednici, preko novomedijskih i participativnih izvedbenih umjetnosti, do preispitivanja medija i izmještanja uvriježenih motrišta na goruće probleme i izazove suvremenog društva.

Filmska RUNDA se realizira kroz revijske (projekcije kratkih hrvatskih filmova svih rodova, predstavljanje i razgovori s gostujućim autorima, paneli, radionice) i vanrevijske aktivnosti (retrospektivne projekcije, predstavljanje i gostovanje mladih filmskih autora i njihovih filmova i filmske radionice za mlade). Cilj programa je aktualiziranje audiovizualne djelatnosti u gradu Osijeku, promocija hrvatskog kratkometražnog filmskog stvaralaštva kroz predstavljanje autora i njihovih radova te razvoj publike kroz diskusiju i radionice.