20.12.2017

Slavimo kratku filmsku formu u najkraćem danu u godini filmovima i razgovorom s autorom Nebojšom Slijepčevićem. U sklopu druge autorske večeri Filmske RUNDE, predstavit ćemo kratke filmove redatelja Nebojše Slijepčevića, u četvrtak, 21. prosinca 2017. godine, s početkom u 20 sati u Caffe baru Peppermint u Osijeku.

Kroz dva filmska bloka, nagrađivani redatelj predstavit će dokumentarne filmove «Muški film» i «Nešto o životu», igrani film «Kutija» te animirani film «Pas/Zec». Nakon filmova, uslijedit će razgovor s autorom.

Nebojša Slijepčević diplomirao je filmsku režiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Karijeru je započeo kao jedan od autora hvaljenog televizijskog serijala «Direkt». Režirao je brojne kratke filmove: dokumentarne («Muški film», «Nešto o životu»), igrane («Šamar», «Kutija»), pa i jedan animirani («Pas/Zec»). Njegov dugometražni debut «Gangster te voli» ostvario je zapažen uspjeh i na festivalima, i u hrvatskim kinima. Nebojša je za svoje filmove osvojio preko 20 raznih nagrada, među kojima se ističu dvije nagrade na Sarajevskom Filmskom Festivalu, te dvije na ZagrebDoxu. Radi kao predavač i mentor u Restartovoj Školi dokumentarnog filma.

Program je besplatan za sve posjetitelje.


Baci oko na RUNDIN bogat i raznolik program!

FILMSKA RUNDA ove godine nudi...

Filmski program Extra program