Prijavi se na radionicu filmske selekcije i postani jedan od selektora programa Filmske RUNDE!

04.10.2023

Nešto više od dva tjedna dijele nas od osmoga izdanja revije hrvatskog kratkometražnog filma Filmska RUNDA. Zagrijavanje za dvodnevni program u osječkom kinu Urania započeli smo još krajem rujna radionicom Razvoja filmske ideje i projekta, ovoga nas vikenda očekuje tradicionalna Špica radionica, a točno tjedan dana prije filmskog vikenda na rasporedu je Radionica filmske selekcije.

 

Radionica filmske selekcije je dvodjelna radionica namijenjena svima koji žele naučiti nešto više o kreiranju festivalskog programa i procesu festivalske selekcije te razviti vještine filmske analize kroz gledanje, promišljanje i upoznavanje s različitim vrstama i poetikama kratkometražnog filma. Polaznici će u potpunosti selektirati jedan cijeli blok filmova na ovogodišnjem izdanju Filmske RUNDE!

 

Radionica će se održati 14. i 15. listopada 2023. godine u Kulturnom centru Osijek, a svi zainteresirani mogu se prijaviti do 08.10.2023. na radionice.filmskarunda@gmail.com (u predmetu naznačiti “Radionica filmske selekcije”) popraćeno:

 

- pismom motivacije (popis pet najboljih/najdražih filmova i kratko predstavljanje) 

- kontakt telefon/mail

 

Voditelj radionice je Miro Frakić, diplomirani skandinavist i anglist, piše, prevodi i predaje u Zagrebu. Sveučilišni lektor na Katedri za skandinavistiku, bavi se skandinavskim (i) queer filmom, kao i filmom za djecu i mlade. Radio više godina kao programski asistent na Splitskom filmskom festivalu i bio član žirija kritike na 14. izdanju 25FPS-a. Dobitnik Vladimira Vukovića za najboljeg novog kritičara za 2019. godinu. Član Hrvatskog društva filmskih kritičara. Radi i kao asistent voditeljice Dokukina KIC. Ima iskustva i iza i ispred kamere, a rado pohodi filmske festivale. Tekstovi su mu objavljeni u Filmonautu, Hrvatskom filmskom ljetopisu, na Zoni filma Hrvatskog društva filmskih kritičara i drugim portalima.

 

Radionica je organizirana u suradnji s Kulturnim centrom Osijek te uz podršku DHFR-a, HAVC-a, Zaklade „Kultura nova“ i Grada Osijeka i besplatna je za sve polaznike.