Snimi špicu 8. Filmske RUNDE!

25.09.2023

Zamisli: rana jesen, vikend. Sjediš u najstarijem kinu u Hrvatskoj, kokice su još vruće, oko tebe super društvo, a na platnu tvoja ideja. Tvoje ime velikim slovima na odjavnoj špici jer si smislio, snimio i montirao najavnu špicu 8. revije hrvatskog kratkometražnog filma u Osijeku! Nemoj samo zamišljati, prijavi se na Špica radionicu Filmske RUNDE!

 

Špica radionica besplatna je trodnevna radionica namijenjena srednjoškolcima i studentima koji sebe smatraju filmskim početnicima i naprosto žele naučiti nešto novo o filmskom jeziku i različitim pristupima u izradi najavne festivalske špice. Polaznici će, nakon analize kratkometražnih filmova i najavnih špica drugih festivala, razviti ideju i samostalno snimiti i montirati najavnu špicu 8. Filmske RUNDE!

 

Radionica će se održati od 6. do 8. listopada 2023. godine u Kulturnom centru Osijek, a svi zainteresirani mogu se prijaviti do 01. listopada na radionice.filmskarunda@gmail.com (u predmetu naznačiti “Špica radionica”) s kratkim motivacijskim pismom (do jedne kartice teksta - zašto želim sudjelovati, moj najdraži film, dosadašnje iskustvo rada na filmu i slično). Uz motivacijsko pismo treba navesti i svoj kontakt (ime, broj mobitela, e-mail i godinu rođenja), a odabranim polaznicima povratno ćemo se javiti s detaljnim programom radionice.

 

Voditelj radionice je David Gašo, student diplomskog studija Filmske i TV režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, redatelj nagrađenih kratkometražnih filmova Laci bježi u Mađarsku, Palikuća i Niska trava. Pored filmskog stvaralaštva, režira spotove, reklame i ostale namjenske forme, a vodi i filmske radionice na Ljetnoj školi filma u Gunji. Član je društva hrvatskih filmskih redatelja.

 

Radionica je organizirana u suradnji s Kulturnim centrom Osijek te uz podršku DHFR-a, HAVC-a, Zaklade „Kultura nova“ i Grada Osijeka i besplatna je za sve polaznike.