Edukativni program Filmske RUNDE

18.09.2023

Filmska radionica Razvoja filmske ideje i projekta

Do osmog izdanja revije hrvatskog kratkometražnog filma Filmska RUNDA ostalo je nešto više od mjesec dana. Odbrojavanje do 20. i 21. listopada skratit ćemo si edukativnim programom koji prethodi samoj reviji, a počinje posljednjeg vikenda u rujnu besplatnom filmskom radionicom Razvoj filmske ideje i projekta.

 

Radionica će se održati od 29. rujna do 1. listopada u Kulturnom centru Osijek i namijenjena je svima koji do sada imaju barem malo iskustva rada na filmu, a trenutačno se nalaze u procesu razmišljanja o svom sljedećem projektu. Kroz grupnu dinamiku i tijekom dva odvojena dijela radionice, polaznici će u mirnom okruženju razvijati svoje ideje za kratki film bilo kojeg filmskog roda te će se kroz moderiranje voditeljice svaki projekt, ovisno o potrebama, usmjeravati na sljedeći korak razvoja. Bitan dio radionice svakako je dodatna edukacija o svim fazama rada na filmu, umrežavanje autora i razmjena ideja te dosadašnjih iskustava i vještina s ciljem potencijalne suradnje.

 

Voditeljica radionice je Dalija Dozet, scenaristica i redateljica s višegodišnjim iskustvom u kreiranju autorskog i komercijalnog filmskog sadržaja u različitim formatima i filmskim rodovima. Članica je Društva hrvatskih filmskih redatelja i dopredsjednica Kinokluba Zagreb.

 

Svi zainteresirani na radionicu se mogu prijaviti do 24. rujna 2023. na radionice.filmskarunda@gmail.com (u predmetu naznačiti “Radionica razvoja filmske ideje i projekta”) popraćeno:

-kratkom biografijom i pismom motivacije (do jedne kartice teksta)
- kratkim tekstom i materijalima na kojima polaznik trenutačno radi i koje želi dalje usmjeriti u filmski oblik (do jedne kartice teksta uz eventualne fotografije ili vizualne reference)
- kontakt telefon/mail

 

Radionica se sastoji od dva dijela:

- radionica pripreme (29.09 – 01. 10. 2023.) intenzivna vikend radionica u kojoj se projekti usmjeravaju, raspisuju, dorađuju te pripremaju za sljedeći korak
- kratka radionica interne prezentacije za vrijeme Filmske RUNDE (21. 10. 2023. grupa se ponovno sastaje nakon samostalnog rada)

 

Radionica je organizirana u suradnji s Kulturnim centrom Osijek te uz podršku DHFR-a, HAVC-a, Zaklade „Kultura nova“ i Grada Osijeka i besplatna je za sve polaznike.