JESEN S FILMSKOM RUNDOM

15.09.2023

Tri filmske radionice i dvodnevna revija hrvatskog kratkometražnog filma!

Nakon što je u srpnju u sklopu Osječkog ljeta kulture donijela presjek kratkih filmova s okusom ljeta, revija hrvatskog kratkometražnog filma Filmska RUNDA, s prvim mirisima jeseni, sprema predstaviti i svoje osmo izdanje. Kao i prethodnih godina, u rano jesenskom terminu, osječko će kino Urania 20. i 21. listopada postati utočište najboljeg od hrvatskog profesionalnog, nezavisnog i amaterskog kratkometražnog filma.

 

Prije revijskog filmskog programa, zagrijat ćemo se edukativnim programom koji ove godine nudi čak tri filmske radionice u prostorima Kulturnog centra Osijek.

 

Filmska radionica Razvoj filmske ideje i projekta i voditeljica iz redova Filmske RUNDE, Dalija Dozet, otvorit će radionički program trodnevnim intenzivom. Ova je radionica namijenjena svima koji do sada imaju barem malo iskustva rada na filmu, a trenutačno se nalaze u procesu razmišljanja o svom sljedećem projektu i žele ga usmjeriti kroz radionicu razvoja filmske ideje i projekta. Niz nastavljamo sa Špica radionicom, tradicionalnim prethodnikom revije, koju i ove godine vodi mladi osječki redatelj David Gašo. Radionica je namijenjena filmskim početnicima, studentima i srednjoškolcima koji žele naučiti nešto novo o filmskom jeziku i različitim pristupima izradi najavne festivalske špice. Ciklus filmskih radionica završavamo s Radionicom filmske selekcije. Uz vodstvo Mire Frakića, polaznici će naučiti nešto više o kreiranju festivalskog programa i procesu filmske selekcije te razviti vještine filmske analize, a kao rezultat, dobit će mogućnost selektiranja jednog filmskog bloka na ovogodišnjem izdanju Filmske RUNDE.

 

Radionice su organizirane u suradnji s Kulturnim centrom Osijek te uz podršku DHFR-a, HAVC-a, Zaklade „Kultura nova“ i Grada Osijeka, namijenjene su studentima i srednjoškolcima i u potpunosti su besplatne. Više informacija o prijavama uskoro!

Radionice Kulturni Centar Osijek