Objavljena špica 7. Filmske RUNDE

05.10.2022

Uskoro ćemo gledati najbolje od hrvatskog kratkog filma na velikom platnu kina Urania, a da bi doživljaj bio potpuniji, svake godine vrijedni i kreativni srednjoškolci i studenti osmišljavaju i realiziraju najavu onog što nas čeka - špicu 7. Filmske RUNDE. Ovogodišnja je nastala u periodu od 30. rujna do 2. listopada u Kulturnom centru Osijek na ŠPICA radionici Filmske RUNDE.

Polaznici su, vođeni mentorskom rukom Osječanina, Rundaša i studenta filmske režije na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, Davida Gaše i oslanjajući se na ovogodišnju fokus profesiju, istraživali na koji način ograničeni produkcijski uvjeti mogu potaknuti kreativnost. Upravo je u takvim, skromnim produkcijskim uvjetima, pomoću osobnih predmeta i predmeta iz neposrednog okruženja, nastala i špica 7. Filmske RUNDE koja će biti prikazana u kinu Urania 14. i 15. listopada 2022., a možete ju pogledati i na video kanalima Filmske RUNDE.

ŠPICA radionica organizirana je u suradnji s Kulturnim centrom Osijek te uz podršku DHFR-a, HAVC-a, Zaklade „Kultura nova“ i Grada Osijeka.