Razvij svoju ideju i projekt na radionici Filmske RUNDE!

04.10.2022

Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma, u proteklih je šest godina Osijeku i Osječanima predstavila šest filmskih zanimanja, a produkcija, kao ovogodišnje zanimanje u fokusu, objedinjuje sva prethodna.

Dok će Osijek, 14. i 15. listopada, u dvorani kina Urania upijati već gotova produkcijska ostvarenja, od 14. do 16. listopada 2022. u Kulturnom centru Osijek nastajat će neka nova. Radionica razvoja filmskih i komplementarnih projekata sastoji se od predavanja, grupnih radova i studija slučajeva koji će sudiocima pružiti uvid u razvoj filmskih i komplementarnih projekata u hrvatskome i europskome kontekstu. Naglasak stavlja na teme poput kreativnoga vođenja projekata, pokretanja i vođenja vlastitih organizacija, pronalaska financiranja, prijave na fondove, ostvarivanja međunarodnih suradnji te osnova pregovaranja i predstavljanja projekta. Primarno je interaktivnoga karaktera i očekuje se aktivno sudjelovanje svih sudionika. Cilj je na vrlo konkretnim primjerima iz prakse pružiti uvid u aktualnu situaciju na tržištu te kako se u njoj snaći.

Voditelj radionice Matija Drniković diplomirao je filmsku produkciju na Akademiji dramske umjetnosti. Profesionalno se bavi filmom od ranih godina studiranja na raznim produkcijskim funkcijama. Prošlu je godinu producirao jedan dugometražni igrani film i dva kratka igrana filma. Aktivno surađuje s produkcijskom tvrtkom Wolfgang & Dolly na svim projektima. Osim filma, ima iskustva u gamingu i virtualnoj stvarnosti. Član je Hrvatske udruge producenata, alumni je programa poput EAVE (Marketing i Ties That Bind), Sarajevo Talents, MAIA i Screen Leaders.

Radionica je besplatna za sve polaznike, a svi zainteresirani mogu se prijaviti do 11. 10. 2022. na filmskarunda@gmail.com s:

  • kratkim životopisom

  • motivacijskim pismom

  • audiovizualnim ili audiovizualno komplementarnim projektom (sve vrste i rodovi filmova, televizijske serije, ali i bilo koji drugi projekt koji je blisko vezan, primjerice, filmski festivali, društveni događaji, nezavisne kazališne predstave, novi mediji i tehnologije) koji sudionici razvijaju ili planiraju razvijati, a treba biti napisan do jedne stranice teksta

  • ili idejom o razvoju svoje trenutne ili buduće tvrtke (obrta, udruge ili umjetničke organizacije)

  • ili idejom razvoja vlastite karijere unutar filmske i kulturne industrije.

 

Program

Radionica se održava u Kulturnome centru, a subotnji dio dijelom i na panelu u sklopu Filmske RUNDE u Kinu Urania.

 

Radionica će se održati po sljedećem rasporedu:

petak, 14. 10. 2022.

18:00 - 20:00 sati, Kulturni centar

subota, 15. 10. 2022.

10:00 - 13:00 sati, Kulturni centar

stanka za ručak

14:00 - 17:00 sati, Kulturni centar

pauza

18:30 - 20:00 sati, Kino Urania

nedjelja, 16. 10. 2022.

10:00 - 13:00 sati, Kulturni centar

 

Radionica je organizirana u suradnji s Kulturnim centrom Osijek i Kinoklubom Zagreb te uz podršku DHFR-a, HAVC-a, Zaklade „Kultura nova“ i Grada Osijeka.