Premda su glumci uglavnom ispred, a redatelji iza kamere, teško je ponekad pronaći točnu granicu između njihova stvaralaštva i doprinosa filmskome djelu. Ne čudi činjenica da glumci ponekad zažele biti „iza kamere“ kako bi ispričali svoju priču, a u četiri kratka filma vidjet ćete zanatski zanimljiva ostvarenja poznatih hrvatskih glumaca koji su se ovoga puta našli u ulozi – redatelja. 

 

KADA? Petak, 16. listopada, u 18:00 kino klub (kino Urania)Tek tako

igrani film, 12'

Redateljica: Sanja Milardović

Produkcija: R44

 

SINOPSIS: Jednog običnog poslijepodneva On i Ona opet ispijaju pivo. Njoj se učini da je pravi trenutak da mu prizna da joj se sviđa. On ne osjeća isto za nju. Njoj nije jasno kako je moguće da se toliko prevarila u razumijevanju njihova odnosa i započinje s ispitivanjem. Ugodno druženje prerasta u neugodnu situaciju.

 

Na vodi

igrani film, 15'

Redatelj: Filip Lozić

Produkcija: Mohikanac

 

SINOPSIS: Petar je gradski mladić koji dolazi na selo posjetiti prijatelja Juru. Nakon druženja u krčmi, sjeda u čamac i zaplovi mirnom rijekom obasjanom mjesečinom. Atmosfera se naglo mijenja, nad rijeku se nadvija magla, a Petra obuzima mračna slutnja.

 

Malo se sjećam tog dana

igrani film, 20'

Redatelj: Leon Lučev

Produkcija: Everything works

 

SINOPSIS: Goranova najmlađa kći Zoe slavi deseti rođendan. Dok se prijatelji i obitelj okupljaju na proslavi, Goran će morati čuvati tajnu koja bi svima pokvarila dan. Igra savršenog domaćina, ali jedna će osoba prozreti kroz njegovu veselu vanjštinu, sve do vrtloga emocija koji se trudi prikriti.

Janje

igrani film, 15'

Redateljica: Nina Violić

Produkcija: Spiritus movens

 

SINOPSIS: Cvita i Megi, 12-godišnje najbolje frendice, nalaze se sa starijim školskim prijateljem, koji im obećaje nezaboravno popodnevno druženje. Odvodi ih u jedan običan gradski kvart, u jednu sasvim običnu zgradu, gdje ulaze u jednostavan ali zapušten stan. Međutim, njihovo bezazleno glupiranje moglo bi se u trenu pretvoriti u pitanje života ili smrti.

 

Baci oko na RUNDIN bogat i raznolik program!

FILMSKA RUNDA ove godine nudi...

Filmski program Extra program