Studentska RUNDA selekcija je nagrađivanih studentskih filmova studenata režije igranog, animiranog i dokumentarnog filma, čiji radovi svojim odabirom, temom i režijskim postupcima već sada osvježavaju filmsku produkciju u Hrvatskoj i šire.

 

KADA? Subota, 1. lipnja - 21:15 h

 

Mjesto odakle vam pišem pisma

9:00 min, dokumentarni film

r. Nikolina Bogdanović

p. Škola dokumentarnog filma Restart, 2018.

 

SINOPSIS:

Pedesetih godina bakina sestra seli se s mužem u Njemačku. Fotografije koje šalje dokumentiraju njihov novi život na Zapadu.

 

 

Bila soba

20:00 min, igrani film

r. Mladen Stanić

p. Akademija dramske umjetnosti Zagreb, 2018.

 

SINOPSIS:

Dva brata renoviraju zajednički stan u Splitu kako bi ga iznajmljivali za vrijeme turističke sezone. To je ujedno i njihovo prvo zajedničko druženje od majčine smrti, tijekom kojeg će biti prisiljeni suočiti se s traumama iz obiteljske prošlosti i preispitati temelje vlastita odnosa.

 

Kol'ko god nas noge nose

34:00 min, dokumentarni film

r. Renata Lučić

p. Akademija dramske umjetnosti Zagreb, 2018.

 

SINOPSIS:

Autobiografski videodnevnik o redateljici i njezinoj majci Vesni koja posljednjih sedam godina živi u Njemačkoj. Vesnin naoko stabilan i jednoličan život krije njezinu drugu stranu, a film bilježi trenutke koji otkrivaju tajnu između majke i kćeri. To je voajerski prikaz raspada jedne obitelji koja nikada nije ni bila sastavljena.

 

Sovjetski psi

17:00 min, igrani film

r. Nikica Zdunić

p. Akademija dramske umjetnosti Zagreb, 2018.

 

SINOPSIS:

Nešto se dogodi, vrijeme se uspori. Dvoje ljudi ostaje zarobljeno u prostoru tragedije gdje im glasovi ne dopiru jedan do drugoga. No i kad se sve spali do temelja, ostaje nada.

 

Osmijeh

4:36 min, animirani film

r. Matea Kovač

p. ALU, Zagreb film, 2019.

 

SINOPSIS:

Autorica povezuje problematizaciju univerzalnog promatranja ljubavi s fenomenom rigidnog konzumerističkog društva koje promatramo kroz prizmu prirodih zakona. Mjesto tih zakona prikazano je trgovcima koji silovitim ponudama nastoje dehumanizirati ljudski osmijeh. Osmijeh predstavlja trenutak otpora i unutar sveopće praznine pronalazi izlaz u drugom jedinstvenom osmijehu. Međutim, i dalje ostaje pitanje nisu li i sami osmijesi neka vrsta ponude, i to one intimne.

 

 

Baci oko na RUNDIN bogat i raznolik program!

FILMSKA RUNDA ove godine nudi...

Filmski program Extra program