Nakon što su protekle dvije godine bile obilježene filmovima nastalima u skromnim, ali kreativno poticajnim pandemijskim uvjetima, ovi festivalski prikazani i nagrađivani studentski filmovi pokazuju potragu mladih autora za novim filmskim mjestima – bio to prostor zimskog Ogulina, mračna šuma ili pak mjesta koja ne postoje.

KADA? Petak, 14. listopada, 20:30 – 22:00, velika dvorana kina Urania


Jesen našeg ljeta
r. Karlo Vorih
p. ADU, Zagreb
Trajanje: 28 min

SINOPSIS: Ljeto prolazi, Karlo se useljava svojoj djevojci, no zaljubljenost brzo isparava. Bliži se jesen, zajednički život ponavlja se iz dana u dan – izgleda kao da se istinsko zadovoljstvo može pronaći jedino u prošlosti.

Mjesta koja ne postoje
r. Josipa Henizelman
p. KKZ Zagreb, AUK Osijek
Trajanje: 8 min

SINOPSIS: Sve me podsjeća na djetinjstvo. Na jedan svijet koji možda niti ne postoji, a živi tu negdje, u mojoj glavi. U ovom filmu nastojim razlučiti pojam gledanja lišena onoga naučenoga i viđenoga u odnosu na unutarnji svijet sjećanja.

Tuđa posla
r. Andrija Tomić
p. ADU, Zagreb
Trajanje: 12 min

SINOPSIS: Glomazni otpad sastoji se od predmeta ili stvari koje su, zbog dimenzija ili sastava, neprikladni za prikupljanje u sklopu miješanog komunalnog otpada. Ako je glomazni otpad neodgovorno odbačen u prirodu ili na divlja odlagališta, troškove njegova uklanjanja plaćamo svi.

Stinky u mračnoj šumi
r. Sunčana Brkulj
p. ALU, Zagreb
Trajanje: 11 min

SINOPSIS: Stinky se rađa iz cvijeta u Mračnoj šumi. Istražuje je te u procesu raste. Kada preuzme odgovornost nad drugim živim bićem, počinje shvaćati da u šumi nije sve toliko veselo i šareno koliko je mislio.

Još malo do nove godine
r. Marko Bičanić
p. ADU, Zagreb
Trajanje: 18 min

SINOPSIS: Usprkos epidemiji trinaestogodišnji Mateo uživa na zimskim praznicima – igra se s prijateljima i stalno baca petarde iščekujući Novu godinu. Nekoliko dana prije samog dočeka idilu prekida razoran potres koji pogađa susjednu županiju.

 

Baci oko na RUNDIN bogat i raznolik program!

FILMSKA RUNDA ove godine nudi...

Filmski program Extra program