Studentska runda predstavit će nove glasove hrvatskoga filma koji radovima nastalima u okviru studija na akademijama otvaraju i razbijaju ustaljene koncepte i teme te donose svjež i buntovan, a opet duboko emotivan i osoban pristup svojim radovima. Možemo s veseljem zaključiti da je ovo izuzetno talentirana ekipa čijim se budućim radovima itekako veselimo, a vama ostavljamo da uživate i otkrijete zašto je to tako.

 

KADA? Petak, 15. listopada u 20:00, velika dvorana kina UraniaCockpera 

animirani film, 4'

Redateljica: Kata Gugić 

Produkcija: ALU i Zagreb film

 

SINOPSIS: Obična borba pijetlova.
Laci bježi u Mađarsku

dokumentarno-eksperimentalni film, 9'

Redatelj: David Gašo 

Produkcija: ADU, 2020.

 

SINOPSIS: Laci je gotovo spreman za svoj veliki bijeg – na putu mu stoje budni roditelji, depresivna baka i mačka koja mu još mnogo toga nije oprostila.
Još uvijek ne znam 

dokumentarni film, 5'

Redateljica: Bela Bračko-Milešević

Produkcija: BLANK, 2021.

 

SINOPSIS: Ovo je film o pokušaju pomirbe s vlastitim domom. Ili s onim što je nekada davno bio naš dom. Ili barem s onim što naša obitelj smatra da je naš dom. Ili s onim što više ne osjećamo kao vlastiti dom. Ili je ovo film o prihvaćanju spoznaje da smo negdje drugdje, s nekim drugim, ipak sretniji?
Ima još nade za pobjedu 

dokumentarni film, 14'

Redatelj: Marko Bičanić

Produkcija: ADU, 2020.

 

SINOPSIS: Nakon što je njegovoj majci dijagnosticiran rak, sin se osvrće na svoje odrastanje i obitelj. Njezina je dvogodišnja borba prikazana kroz par značajnih i intimnih trenutaka koje je snimio sin.
Zašto mama vazda plače 

dokumentarni film, 16'

Redateljica: Karmen Obrdalj

Produkcija: Akademija umjetnosti u Banjoj Luci, 2019.

 

SINOPSIS: Ena otkriva ljubavna pisma svojih roditelja nastala u ratno doba i odlazi u Pustograd, grad svojeg djetinjstva, prisjećajući se njihove gotovo nemoguće ljubavi.
Sad sam ja Irena

dokumentarni film, 13'

Redateljica: Jasmina Beširević

Produkcija: ADU, 2020. 

 

SINOPSIS: Mlada žena prisjeća se naizgled beznačajne svađe s bivšim mužem u vrijeme njezine trudnoće. Koristeći elemente psihodrame, ulazi u ulogu sebe iz prošlosti i nastoji prići zatomljenim emocijama uzrokovanim njegovim zlostavljanjem.
U šumi

igrani film, 17'

Redateljica: Sara Grgurić

Produkcija: ADU 


SINOPSIS: Saša i Filip putuju u Gorski kotar za vrijeme karantene. Saša napokon ima vremena razmisliti kako se zaista osjeća.

Baci oko na RUNDIN bogat i raznolik program!

FILMSKA RUNDA ove godine nudi...

Filmski program Extra program