Petak, 14. listopada 2022. Filmska RUNDA after @Grejp od 22:30

Nakon RUNDE filmova petkom, valja nastaviti niz. Caffe galerija Grejp će ugostiti RUNDU filmaša, a oni će okrenuti nekoliko RUNDI; RUNDU razgovora, RUNDU druženja, RUNDU plesanja, RUNDU pjevušenja, RUNDU “kakav ti je bio film?” i sve ostale nenavedene. :)

Subota 15. listopada 2022. Filmska RUNDA after @Slamanje od 22:30

Kao i prošle godine, Slamanje je i ovog puta počasni suradnik u organizaciji znamenitog afterpartyja!
Lokacija: Prostor udruge Slama
Upad: ulaz je otvoren za sve članove udruge, a podupirućim članom postaje se učlanjenjem u iznosu od 25 kn

FILC
Iz Pečuha po prvi put u Hrvatsku dolazi FILC, koji se ondje ističe kao jedno od najjačih imena u underground jazz krugovima. Sviraju kombinaciju jazza, neobičnih plesnih ritmova, i afrobeata.
Ove godine izbacili su svoj prvi album FRUTTI.
Instagram
Facebook


MR DOG
Ova grupa panonskih avlijanera iz sobe pored vraća se ponovno obilježiti već pomno obilježen domaći teritorij.
Inspiraciju crpe iz nove jazz scene južnog Londona, neo soula, rnb-ja i funka - à la Yussef Kamaal, Hiatus Kaiyote, Vulfpeck, i drugi.
Instagram


TANZPARTY: P R O B L E M
Soundcloud


IZLOŽBA Ane Kovačić: Extras / Statisti
Izložba govori o prolaznim i površnim odnosima s ljudima koji nam naglo ulaze, a jednako tako naglo izlaze iz života. Ponekad odigraju neku od glavnih uloga, ali najčešće su prisutni kao statisti, popunjavajući praznine u pozadini glavnih životnih događaja i odnosa. Radovi obuhvaćaju seriju samostalnih i skupnih portreta izmišljenih i stvarnih osoba, a naziv izložbe osim doslovnog, ima i skriveno osobno značenje. Autoričina aktualna izložba F+R+I+E+N+D+S, postavljena u zagrebačkom Botaničaru, kroz trodimenzionalne objekte od papira priča priču o bliskim odnosima, intimnim događajima i novim prijateljstvima. Kako je kroz proces izrade radova za izložbu nastalo i dosta papirnatog otpada, tj. viškova (en. extras) zanimljivih oblika, autorica ih je odlučila iskoristiti kao šablone kod oslikavanja papira sprejem. Naknadno su na tim papirima nastajali portreti Statista izloženih na Slamanju.


Biografija:
Ana Kovačić je ilustratorica i dizajnerica, a diplomirala je na zagrebačkom Studiju dizajna.
Radi na raznolikim projektima u području nezavisne kulture i obrazovanja, ali i komercijalnim projektima za privatne naručitelje.Njezine ilustracije objavljene su u dječjem časopisu Brickzine i tiskanom i on-line izdanju zbirke stripa Komikaze. Ilustrirala je knjigu Kućni duhovi autorice Dubravke Ugrešić i zbirku pjesama za djecu Olje Savičević Ivančević Zaljubljena u čitav svijet. Kao ilustratorica radi na projektu vizualnog identiteta Goranovog proljeća, a ilustrirala je i seriju portreta značajnih žena za društvenu igru Strašne žene koja promiče postignuća iznimnih žena na raznim poljima ljudskog djelovanja. 2022. godine izlaže papirnate mobile bazirane na svojim ilustracijama na samostalnoj izložbi F+R+I+E+N+D+S u baru Botaničar, a ilustracije velikog formata bile su glavni dio samostalne izložbe Njezin panteon u sklopu festivala Vox Feminae 2018. godine. Sudjelovala je i na grupnoj izložbi Novo nasljeđe 2021. i festivalu ilustracije 36 mountains 2016. godine. Stvara i živi u Zagrebu.
Instagram
Web stranica
Behance

Baci oko na RUNDIN bogat i raznolik program!

FILMSKA RUNDA ove godine nudi...

Filmski program Extra program