Specijaliteti ovog bloka ponajbolji su filmovi studentske produkcije. U suradnji s Akademijom dramske umjetnosti dovodimo nagrađene filmove s ovogodišnje FRKE - Filmske revije kazališne akademije održane ovog travnja u Zagrebu!  Hvala ADU!

* Grand prix za najbolji igrani film i nagradu za najbolju režiju Nikice Zdunić 13+ te film Cvijeće nagrađen posebnim priznanjem za režiju (r. Judita Gamulin) i montažu  (Tomislav Stojanović) prikazujemo u Studentskoj rundi.

KADA ? Petak, 26.svibanj u 18.00 h

 

 

VUK I MACA

5:20 min, eksperimentalni

r. Mirna Zgrabljić

Nagrada za najbolju kameru – Jurica Marković

SINOPSIS

Vuk je pomalo introvertna osoba koja je u strahu izaći iz vlastitog prostora. Nakon što odluči izaći iz svoje sobe, na neobičan način upoznaje i zaljubljuje se u  Macu. Vuk i Maca zajedno prolaze kroz avanture sve do jednog trenutka.

 

MORSKA PJENA

30 min, igrani

r. Igor Jelinović

Nagrada za najbolji glumački par – Stipe Radoja i Sara Ivelić

Nagrada za najbolji scenarij – Igor Jelinović i Tomo Leutić

SINOPSIS

Miro je na daljinu zaljubljen u Izabelu. Kada se upoznaju, udaljenost među njima još je veća.

 

KIKA

17 min, dokumentarni

r. Mirna Zgrabljić

Grand Prix za dokumentarni film

SINOPSIS

Kika, Kiki, Sara i Alen putuju noćnim vlakom iz Zagreba za Novi Marof. Kika treba obaviti posao u Novom Marofu, a Kiki, njezin dečko, Sara i Alen prate ju da ne bude sama. Kika skuplja novce da bi si uplatila večernju školu pa su takve noći uobičajene za nju. U Novom Marofu ništa nije onako kao što su očekivali da će biti, a početna ideja noći pune zabave i druženja ubrzo više nikome neće biti na pameti. Odnosi dvaju parova do jutra će se promijeniti, ali Kikin život nastavit će se na isti način jer već iduću noć čeka ju novi posao, u nekom drugom mjestu, s nekim drugim ljudima.
NIJE ODGOJ

19 min, igrani

r. Tomislav Šoban

Posebno priznanje za režiju

SINOPSIS

Film prati odnos studentice slikarstva Dunje i profesora povijesti umjetnosti. Dunja priprema svoju prvu samostalnu izložbu i poziva profesora da napiše predgovor za tu priliku.

 

LULA I BRUČKE

15 min, igrani

r. Igor Jelinović

Posebno priznanje Lidiji Penić za glumačku izvedbu

SINOPSIS

Lula i Cica najbolje su prijateljice iz 8.b razreda. Sklad koji vlada u njihovom dječjem svijetu naruši se kada se pripite sudare sa svijetom odraslih. U noćnom klubu Cicina tek probuđena seksualnost prvi put dolazi u prvi plan dok Lula svim silama nastoji zadržati odnos kakav je bio prije.

 

AFTER PARTY

22 min, dokumentarni

r. Viktor Zahtila

Nagrada za režiju dokumentarnog filma

SINOPSIS

After Party dokumentarni je film koji prati posljednje dane ljubavnog odnosa dvojice muškaraca koji su odlučili snimiti svoje odvajanje.

Baci oko na RUNDIN bogat i raznolik program!

FILMSKA RUNDA ove godine nudi...

Filmski program Extra program