Ukratko: inovativno, hrabro, maštovito, drsko, romantično, zanatski izvrsno zapečeno i višestruko nagrađeno! Jednostavno ne smijete propustiti ! Op, op, op!

KADA ? Subota, 27.svibanj u 21h

 

KINO OTOK

35 min, dokumentarni

r. Ivan Ramljak

Restart, 2016.

SINOPSIS

Poetski dokumentarac o izgubljenoj kulturi posjećivanja kina u malim mjestima na hrvatskim otocima tijekom druge polovice prošlog stoljeća. Šestero svjedoka toga vremena prisjeća se svojih omiljenih filmova i događaja vezanih uz gledanje i prikazivanje filmova koji su im obilježili živote.

 

DOTA

4:30 min, eksperimentalni

r. Petra Zlonoga

KKZ/HFS, 2016.

SINOPSIS

Vizualno-auditivno tkanje u kojem je osnova animirana linija, a potka ženski glas. Kroz rad i tijek vremena isprepliće se ono što je tkano i ona koja tka.

 

PO ČOVIKA

20 min, igrani

r. Kristina Kumrić

Restart, 2016.

SINOPSIS

Mjesto u Dalmatinskoj zagori, jesen 1991. Desetogodišnja Mia i dvanaestogodišnja Lorena proživljavaju veliki i važan dan – njihov otac Mirko bit će pušten iz ratnog logora u kojemu je kao zarobljenik proveo protekla tri mjeseca. 

 

MLIJEČNI ZUB

14 min, igrani

r. Saša Ban

15. umjetnost, 2016.

SINOPSIS

Obiteljsko okupljanje na koje Jana dolazi zapravo je oproštaj od oca kojeg čeka teška operacija. „Sve će biti dobro ako mislimo pozitivno” rečenica je koju ljudi oko Jane često ponavljaju, a u koju ona sve manje vjeruje.

 

JEŽEVA KUĆA

10 min, animirani

r. Eva Cvijanović

Bonobo studio, 2017.

SINOPSIS

U bujnoj i raskošnoj šumi živi jež kojemu se ostale šumske životinje dive, ali mu i zavide. Ježurkina nepokolebljiva odanost svome domu živcira četiri nezasitne zvijeri koje kreću u pohod prema njegovoj kući gdje dolazi do uzbudljivog i bodljikavog obračuna.

Snimljena prema klasičnoj poemi Branka Ćopića Ježeva kuća topla je i univerzalna priča za mlade i stare koja nas podsjeća da uistinu nema mjesta kao što je dom.

Baci oko na RUNDIN bogat i raznolik program!

FILMSKA RUNDA ove godine nudi...

Filmski program Extra program