Donosimo filmove u naš grad i pozivamo vas da razmislite kako biste vi prikazali grad na filmu, a upravo ova runda mogla bi vas nadahnuti u tom promišljanju.

Može li grad biti lik u filmu? Kako nas prostor određuje kao osobe i koliko nas nadahnjuje? Izbor tog zanimljivog programa napravio je revijski prijatelj Vedran Šuvar, predsjednik Kinokluba Zagreb.

KADA ? Petak, 26.svibanj u 22.00 h

 

 

PRAVDA  

12 min, igrani

r. Ante Babaja

Zagreb film 1962.

SINOPSIS

Priča, utemeljena na noveli hrvatskog pisca Vladana Desnice, o tuči na ulici koja je iskušenje i dilema za prolaznike - umiješati se ili ne. Pravda se nalazi na ispitu.

 

POSLIJEPODNE PUŠKA

14 min, igrani

r. Lordan Zafranović

FAS - Filmski autorski studio, 1968.

SINOPSIS

U vrućem poslijepodnevu oronuloga gradskog dvorišta Mladić (Tom Gotovac) zabavlja se gađajući zračnim oružjem predmete oko sebe. Dječak (Milivoj Bosnić) mu donosi nemoćna vrapca kao metu. Na kraju, ubijanjem i mrcvarenjem ptice, iskazuje se sva iracionalnost zla zaslijepljena vrućinom u dokolici besmisla.

 

POD LJETNIM SUNCEM

11 min, dokumentarni

r. Obrad Gluščević

Zagreb film, 1961.

SINOPSIS

Film o turističkoj “psihozi” u malom jadranskom gradiću.

 

17. STORIES

3 min, eksperimentalni/dokumentarni

r. Lala Raščić

SINOPSIS

Novi Zagreb, pogled sa 17.kata

 

PUSTI ME DA PROĐEM

3 min, eksperimentalni/dokumentarni

r. Gildo Bavčević

UMAS, 2009.

SINOPSIS

U najužoj ulici u Splitu, koju njeni građani nazivaju ulicom Pusti me da prođem, Gildo ulazi u tjesne susrete i sudaranja sa svojim sugrađanima koji hodaju prema njemu. Izaziva tako različite reakcije koje variraju od onih ustrašenih,  do onih prilično ofenzivnih.KOMBA

13 min, igrani

r. Tin Žanić,

Kinoklub Zagreb, 2011.

SINOPSIS

Mihu budi zvonjava mobitela. Laže majci koja ga podsjeća na njegove obveze. Svatko ima svoje navike. Čini se da se Mihine ponavljaju iz dana u dan. Miha će opet provesti vrijeme s Edom. Povezuju ih zajedničke navike, a ne prijateljstvo. Nakon današnjeg dana više ih ništa neće povezivati.

 

SNIG

27 min, igrani

r. Josip Žuvan

ADU, 2012.

SINOPSIS

Kada mu se kći zaposli na mrežnom portalu, Ante joj dolazi u posjet s delikatesama koje će podijeliti s kolegama na poslu. Umjesto očekivanog susreta s kćeri, završi uživajući u ludoj noći s prijateljem taksistom.

Baci oko na RUNDIN bogat i raznolik program!

FILMSKA RUNDA ove godine nudi...

Filmski program Extra program