Filmski rodovi razni, a k tome još i nagrađeni, iz maštovitih glava ravno na Rundino platno stižu i atmosferu dižu! Priznajemo, ženske autorice ili naslovi možda su slučajnost, ali kvaliteta odabranih filmova to svakako nije.

KADA ? Petak, 26.svibanj u 20.30 h

 

 

 

13+

 21 min, igrani

r. Nikica Zdunić

ADU, 2016.

SINOPSIS

Janka je na pragu puberteta i zaokupljena je plesom koji pohađa s prijateljicom Zoranom. Dok se Zorana bavi tipičnim tinejdžerskim stvarima – ljubljenjem, odjećom i tulumima – Janka pokušava ostati u dječjem svijetu. Prolazeći kroz probleme i poraze koji se u očima djevojčice čine velikima, Janka ulazi u svijet tinejdžera htjela to ili ne.

 

WHY / ZAŠTO

6:57 min, animirani

r. Iva Božić

ALU, Zagreb film, 2017.

SINOPSIS

Dva alpinista, Ola i Bole, kreću u pothvat života: zimski uspon opasnim Messer-Schmidt smjerom. Tijekom uspona Ola na brzinu zapisuje što mu se dešavalo sve do trenutka kad su od uspona morali odustati. U očaju, gubeći nadu da će ostati živi, oboje zamišljaju sretniji scenarij u kojem su se mogli zateći. Njihove želje animirani film "ostvaruje" te počinje dobra stara potraga za boljim životom.

 

DJEVOJKE

10 min, igrani

r. Luka Galešić

Grupa sedam, 2016.

SINOPSIS

Film o dvjema prijateljicama – jedna napokon dogovori spoj sa svojom simpatijom, a dok strah utapa u alkoholu, plan polako poprima nezgodan obrat.

 

ZAUVIJEK

10 min, eksperimentalni

r. Monika Rusak

APURI, 2016.

SINOPSIS

Film tematizira prolaznost života i izgubljenu ljubav osamdesetdevetogodišnje protagonistice R. J. čiji nas glas vodi kroz film.

 

CVIJEĆE

18:30 min, igrani

r. Judita Gamulin

ADU, 2015.

SINOPSIS

Dvije obitelji u posjetu su očevima koji dijele bolničku sobu. Jedna obitelj svađa se oko trivijalnih problema, a druga obitelj ima potpuno drukčiju perspektivu. 

Baci oko na RUNDIN bogat i raznolik program!

FILMSKA RUNDA ove godine nudi...

Filmski program Extra program